Luka Vidović poznati je hrvatski mađioničar, rođen 13.02.1979. u Zagrebu, glavnom gradu Hrvatske. Sin je hrvatskih uvaženih glumaca; oca Ivice Vidovića i majke Mirjane Majurec.

Prvu polovicu osnovne škole Luka pohađa u Zagrebu, dok drugi dio pohađa u dva francuska grada; Auxerre i Cannes. Srednjoškolsku naobrazbu stiče u 8. općoj u gimnaziji “Tituša Brezovačkog“ u Zagrebu.

Ljubav prema mađioničarstvu Luki je prenio otac, glumac Ivica, kojemu su ponekad kazališne uloge uključivale izvođenje mađioničarskih trikova.

Nedugo nakon Lukinog 16. rođendana, dogodio se ključni moment koji mu je odredio profesionalni život. Naime, na Uskrs 1995. godine otac mu je poklonio vhs kazete (tadašnji medij za snimke) sa nastupima tada najboljeg svjetskog mađioničara Davida Copperfielda, koje Luka danima nije mogao prestati gledati. Bio je fasciniran mađioničarstvom, trikovima, tajnama, iluzijama, svjetlima pozornice, ali najviše od svega ga je fascinirala činjenica kako su se ljudi na predstavi smijali i bili sretni. Luka je tada je u sebi osjetio poziv i ljubav prema toj profesiji i znao je da se njome želi baviti u životu. Od toga dana ljubav prema mađioničarstvu je rasla svakim danom sve više i više.

Niti godinu dana nakon toga,  sa svojih nepunih 17 godina, 24.01.1996. godine, Luka Vidović održao je svoj prvi javni nastup u predvorju kazališta „Teatar itd.“ u Zagrebu.

Već tijekom slijedeće godine, u svojoj završnoj godini srednje škole imao je nekoliko nastupa na nacionalnoj televiziji.

Odmah nakon srednjoškolske mature, u rujnu 1997. godine, upisuje dvopredmetni studij francuskog jezika i fonetike na Filozofskom fakultetu  Sveučilišta u Zagrebu. Međutim već pri kraju prve godine studiranja, u ljeto 1998. godine gubi interes za studiranjem tih predmeta te napušta fakultet.

To isto ljeto, 21.6.1998., devetnaestogodišnji Luka održao je svoj prvi samostalni nastup u diskoteci „The Best“ u Zagrebu.

Nakon tog ljeta u kojem je odradio prvu dvomjesečnu turneju za lanac hotela „Arenaturist“ u Istri (Hrvatska), vukla ga je velika želja da se što više obrazuje i educira u svom scenskom nastupu.

S obzirom da u Hrvastkoj tada nije bilo opcije službenog studija mađioničarstva, a definitivno osjećajući pozornicu kao jedini životni poziv, odlučuje studirati glumu, prepoznajući da će mu to donijeti najviše koristi u profesiji koju je odabrao. Stoga u rujnu 1998. godine odlazi na prijemni ispit iz glume na „Akademiju Dramske Umjetnosti u Zagrebu, koju od prve i upisuje.

Paralelno studira i radi kao mađioničar.

Prvi pravi veliki uspjeh doživljava na drugoj godini studija, kada su u “Gradskom dramskom kazalištu Gavella“ u Zagrebu, 12.03.2000. i 16.04.2000. rasprodana oba javna samostalna showa. Luka to osobno smatra službenim početkom svoje profesionalne karijere.

Nakon ta dva nastupa, definitivno se odlučuje baviti mađioničarstvom profesionalno uslijed čega doživljava svoj nezaustavljivi uspon te biva angažiran diljem Hrvatske od renomiranih kako hrvatskih tako i svjetskih tvrtki.

U svojoj bogatoj karijeri Luka nastupa za vodeće firme poput: “Coca – Cola”, „Samsung“, „Nokia“, „Sony Ericsson“, „Siemens“, „Renault“, „Citroen“, „Suzuki“, „Toyota“, „Nivea“, „Dm“, „American Express“, „Diners Club International“, „AmCham“, „British American Tobacco“, „Johnson & Johnson“, „Vaillant“, „Vipnet“, „HT“, „Zagrebačka pivovara“, „Kraš“, „Belupo“, „Pliva“, „Merkur“, „Uniqa osiguranje“ itd.

Luka je čest gost na hrvatskoj nacionalnoj televiziji „Hrt“ gdje nastupa u nekoliko renomiranih emisija poput „Svlačionice“, „Goleo“, „Osmi kat“, „Željka Ogresta i gosti“, „Sedma noć“, „Život je lijep“, „Ples sa zvijezdama“, „Derbi“, „Na domaćem terenu“, „Ja to mogu“ te glumi i epizodnu ulogu mađioničara u filmu o hrvatskom književniku Augusti Šenoi.

Tijekom cijele svoje karijere redovito je angažiran i na svim velikim događanjima u Hrvatskoj poput: „Noć gutača reklama“, „Splitski festival“, „Doček dječje Nove godine na Trgu bana Josipa Jelačića“, „Zlatna kuna“, „Dodjela nagrada hrvatskog glumišta“, „Dan turizma“, „Snježna kraljica“, „Who“ (za svjetsku zdravstvenu organizaciju gdje je nazočio i g. Stjepan Mesić, tadašnji predsjednik Republike Hrvatske) , „Svjetski dan voda“, „Chocofest“, „Znanstveni piknik“, „Dječji sajam“, razne promocije, npr. „Brain games“, premijere raznih filmova, rođendani shopping centara i mnoga druga.

2010. godine dobiva status „Superbrands Hrvatska“.

2013. godine nastupa u Monte Carlu za Njegovo Visočanstvo, princa Alberta II od Monaka.

Osim svog materinjeg hrvatskog jezika, Luka tečno govori i francuski i engleski jezik. Zbog poznavanja oba navedena jezika, često je tijekom svoje karijere angažiran u francuskoj i britanskoj ambasadi te u firmama kojima su ti jezici materinji.

Izdao je tri edicije „Lukine čarobne kutije“ koja je svaki put bila rasprodana.

Surađuje i sa mnogim hrvatskim kazalištima, gdje je bio savjetnik za scensku magiju; primjerice 2013. u „Višnjiku“, u „Hrvatskom Narodnom Kazalištu“.

Svake godine održi preko 150 nastupa kako za djecu tako i za starije.

Luka živi u Zagrebu, glavnom gradu Hrvatske.

Popis predstava:

Magic of Luka Vidović” (2001., „Gradsko dramsko kazalište Gavella“, Zagreb, Hrvatska)

„Magic in Exit” (2001., kazalište „Teatar Exit“, Zagreb, Hrvatska)

„Magic act show” (2003. – 2011.; kazalište „Kerempuh“, Zagreb, Hrvatska – preko 100 000 gledatelja)

„Psst” (2004., kazalište „Trešnja“, Zagreb, Hrvatska)

„Magic Touch” (2004., Hrvatska)

„Luka – Gospodar čarolije (2005., 2006., kazalište „Mala scena“, Zagreb, Hrvatska)

„Čekajući Djeda Mraza” (2008., kazalište „Smjehotići“, Zagreb, Hrvatska)

„Cijeli svijet je pozornica” (2010., Hrvatska)

„Lukin čarobni kutak” (2012., Hrvatska)

„Što je muškarac bez trikova?“ (2013., Hrvatska)

„Čiribu čiriba i vesela zanimanja“ (2013., Zagreb, Hrvatska)

“Plan 22” (2014., Studio smijeha, Zagreb, Hrvatska)

“Comedy magic show 18+” (2015., kazalište „Kerempuh“, Zagreb, Hrvatska)

“Magic show za cijelu obitelj” (2015., 2016., 2017., Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog“, Zagreb, Hrvatska)

„Četiri čarobne riječi“ (2015 – 2018., vrtići i škole u Hrvatskoj)