Predstava za vrtiće i škole

Predstava za vrtiće i škole2019-01-29T22:04:16+00:00

Project Description

O predstavi „Četiri čarobne riječi”:

Predstava „Četiri čarobne riječi” je izuzetno duhovita, edukativna i interaktivna mađioničarska predstava za djecu poznatog hrvatskog mađioničara Luke Vidovića, koja po dogovoru dolazi u vaš vrtić ili školu.

Kako predstava „Četiri čarobne riječi“ utječe na djecu?

Predstava „Četiri čarobne riječi“ ima nekoliko vrlo snažnih pozitivnih utjecaja na djecu i mlade:

 • Predstava utječe na smanjenje vršnjačkog nasilja. Manjak uvažavanja različitosti među djecom jedan je od glavnih uzroka vršnjačkog nasilja. Predstava je potpuno interaktivna, što znači da su djeca aktivni sudionici tijekom cijele predstave. Zajedničkim sudjelovanjem u predstavi djeca gube pojam o različitosti. Uz to, svojim vedrim načinom, koji je prema svima isti, Luka pokazuje da mu rad sa svima predstavlja jednako zadovoljstvo bez obzira na spol, boju kože, nacionalnost, izgled, socijalni status i zdravstveno stanje. S obzirom da djeca Luku obožavaju i doživljavaju kao uzora, poistovjećuju se sa njim i uslijed toga kopiraju njegov pozitivan model međusobnog uvažavanja različitosti, čime dolazi do smanjenja vršnjačkog nasilja.
 • Predstava ima vrlo važnu psihološku komponentu, a to je jačanje dječjeg samopozdanja i građenje pozitivne slike o samima sebi. Lukin vedar i zabavan pristup te čarobna atmosfera doprinosi da se djeca vrlo lako i brzo opuštaju te izvlači iz njih ono najbolje. Djeca svojevoljno sudjeluju tijekom predstave pomaganjem u izvođenju trikova.
 • Predstava je i vrlo edukativna zato jer Luka kroz zabavu djecu podučava i nekim segmentima pristojnog ponašanja, odnosno bontona.
 • Predstava ima i umjetnički utjecaj na djecu jer potiče razvoj spontanosti, mašte i kreativnosti te slobodno izražavanje osjećaja.
 • Predstava također ima i terapeutski učinak, jer je ispunjena smijehom od početka do kraja, a smijeh pozitivno utječe na sve aspekte dječjeg zdravlja i karaktera.

Zašto izabrati predstavu „Četiri čarobne riječi“?

Luka Vidović je tijekom svoje bogate karijere nebrojeno puta razveselio djecu u vrtićima, osnovnim školama, srednjim školama, đačkim domovima, bolnicama, dječjim domovima te na mnogim rođendanima, festivalima, manifestacijama i drugim raznim prigodama za djecu diljem Republike Hrvatske. Baš svaki put, bez iznimke, iza sebe je ostavio apsolutno oduševljenje, veselje, osmjehe i ispunjena dječja srca.

Neke od reakcija na predstavu „Četiri čarobne riječi“:

„Predstava je u potpunosti oduševila sve, pa i nas starije! Ne sjećam se kad je netko unio toliko veselja kao Luka!”
– ravnatelj „Doma za djecu i mlađe punoljetne osobe Lipik” prof. Goran Nikles
„Susret sa mađioničarom Lukom Vidovićem bio je zaista čaroban. Djeca su snažno doživjela čaroliju vjerujući u nju dok su je gledala. Poslije su svi komentirali trikove ostajući u nedoumici kako je to sve moguće?!”
– dječji vrtić „Grigor Vitez”, Samobor
„Interakcija Luke sa djecom vrlo je uspješna i zadivljujuća, svi su dizali ruke želeći doći do Luke i biti aktivan sudionik predstave. Djeca koja su inače u nepoznatim situacijama plašljiva, na predstavi su bila potpuno opuštena i to je bilo predivno za gledati!”
– dječji vrtić „Zvončić”, Split
“Predstava je izuzetno zabavna i duhovita za djecu, te je ispunjena njihovim smijehom od početka do kraja. Predstava ima sjajnu poruku jer promiče jednakost među djecom”.
– Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom

Koliko košta ulaznica za predstavu „Četiri čarobne riječi“?

Ulaznica košta 20 kn po djetetu, s tim da postoji nekoliko pogodnosti:

 • Djeca iz iste obitelji, bez obzira koliko ih je, plaćaju samo jednu ulaznicu.
 • Ulaznice ne plaćaju:
  – djeca iz obitelji teškog materijalnog statusa
  – djeca sa posebnim potrebama
  – djeca bez odgovarajuće roditeljske skrbi

Na kojim jezicima je moguća izvedba predstave „Četiri čarobne riječi“?

Predstava je moguća na hrvatskom, engleskom i francuskom jeziku, s obzirom da Luka Vidović tečno govori sva tri jezika.

O „Teatru Prestige“:

„Teatar Prestige” iz Zagreba (Hrvatska), umjetnička je organizacija upisana u Registar umjetničkih organizacija pri Ministarstvu kulture Republike Hrvatske, pod registarskim brojem 274, dana 23.studenoga 2010. godine, od strane Luke Vidovića te njegovog pokojnog oca, poznatog glumca Ivice Vidovića. Luka Vidović osnovao je „Teatar Prestige” sa namjerom da svoj višegodišnji rad i iskustvo sa djecom pretvori u obrazovno – zabavnu umjetničku organizaciju, kojom će promicati mađioničarske, iluzionističke, edukativne te komičarske vještine i talente. Umjetnički voditelj „Teatra Prestige” je Luka Vidović, a sjedište je u Zagrebu.